Over CZL 3

Over ons

Een begrip in oppervlaktebehandelingen en reparaties

CZL Tilburg is al sinds 1978 actief in oppervlaktebehandelingen en reparaties van technisch hoogwaardige componenten. Wereldwijd vertrouwen toonaangevende namen uit diverse industrieën het behandelen en repareren van hun kostbare proceskritische onderdelen ons toe. Dit betreft bedrijven uit bedrijfstakken zoals High Tech, machinebouw, petrochemie, luchtvaart, energie, hydraulica, automotive, levensmiddelen, optisch, medisch en farmacie. Met het samenvoegen van Custom Special Tools en CZL Tilburg tot één bedrijf bieden we de unieke mogelijkheid om onze klant te ontzorgen door het aanbieden van meerdere combi-werkzaamheden op het gebied van chemische en mechanische oppervlaktebehandelingen. Het vakmanschap van onze 100 medewerkers en de beheersing van onze processen maakt dat we toegevoegde waarde kunnen bieden voor onze klanten. Ons aanbod van oppervlaktebehandelingen bestaat uit Chemisch zwarten, Chemisch nikkel, Hardchroom, MCP® Micro Chrome Plating, SuNiCoat® Optics, Blackprotect® zwart nikkel, Dicronite® Dry Lubrication, HP-HVOF thermisch spuiten en High Speed Lasercladden. Ons aanbod van mechanische bewerkingen bestaat uit Rondslijpen, Vlakslijpen, Polijsten, Bandschuren, Laserlassen, Frezen, Zinkvonken en Draadvonken.

Missie

Met passie voor oppervlaktetechnieken het product van onze klant verbeteren.

Visie

CZL Tilburg stelt zich dienstbaar en klantgericht op om technische problemen voor de maakindustrie op te lossen. Wij zijn flexibel, hebben een korte en betrouwbare levertijd en leveren hoge kwaliteit. Onze passie en expertise hebben wij opgebouwd rondom oppervlaktetechnieken. Wat wij doen is het verduurzamen, herstellen, bewerken en aanmaken van de hoogwaardige producten van onze klant. Wat ons uniek maakt is het grote aantal verschillende processen en bewerkingen die wij op onze locatie hebben. Als familiebedrijf zorgen wij goed voor onze medewerkers. Wij werken veilig en hebben aandacht voor een schoon milieu.

De beste laag

Door de jarenlange opbouw van kennis en ervaring en ons brede pakket aan processen en bewerkingen bieden wij voor elke probleemstelling de passende technologie. Ongeacht of de vraagstelling betrekking heeft op kwaliteitseisen als verminderde slijtage, wrijving, kras- en slijtvastheid, corrosieweerstand, hardheid, hittebestendigheid, chemiebestendigheid, anti-reflectie, non-magnetic en non-stick eigenschappen of een combinatie daarvan. Het resultaat is altijd een op maat gesneden oppervlak van hoge kwaliteit met de gewenste eigenschappen. Onze specialisten zorgen ervoor dat wij de beste laag voor u aanbrengen.

Veiligheid, kwaliteit en milieu

Voor het uitvoeren van de chemische activiteiten hebben wij relatief grote hoeveelheden stoffen aanwezig in onze procesbaden. Daarom zijn wij een BRZO bedrijf (Besluit Risico’s Zware Ongevallen) en hebben wij een geïntegreerd kwaliteit-, veiligheid- en milieumanagementsysteem met onder andere een PBZO document, waarin we ons Preventiebeleid beschrijven om (zware) ongevallen te voorkomen. Ons bedrijf wordt op het gebied van veiligheid minstens 1 maal per jaar door de overheid gecontroleerd.
Op het gebied van kwaliteitsmanagement zijn wij gecertificeerd volgens EN-ISO-9001 en EN-9100 voor de lucht- en ruimtevaart.
Op het gebied van milieumanagement is CZL Tilburg gecertificeerd volgens NEN-EN-ISO 14001.