Dicronite® Dry Lubrication

Extreem lage wrijvingscoëfficiënt
Met een ultradunne laag (<0,5 micrometer) Dicronite® Dry Lubrication brengt CZL Tilburg een smeerfilm aan op het oppervlak die de wrijving, warmte en slijtage sterk reduceert. Dit valt direct toe te schrijven aan de extreem lage wrijvingscoëfficiënt van 0.030. Op plaatsen waar het gebruik van vet, olie of andere smeermiddelen niet mogelijk is, biedt Dicronite® de oplossing. Dit geldt bovendien binnen de temperatuurrange van -188ºC tot +538ºC.

Milieuvriendelijk alternatief
Dicronite® aanbrengen gebeurt op kamertemperatuur. De techniek voor droge smering is een uitermate milieuvriendelijk alternatief voor conventionele methoden omdat geen gebruik wordt gemaakt van binders of dragers. Dicronite® voldoet zelfs aan Military Specification DOD-L-85645A ,Type1 en is bewezen biocompatibel volgens ISO-10993 en USP class 6.

De toepassing van Dicronite® is mogelijk op alle metallische substraten. De technologie kent een breed scala aan applicaties in tal van industrieën zoals de lucht- en ruimtevaart, plastics, automotive, medical, halfgeleiders, vacuümomgeving, cleanrooms en algemene machinebouw. Zelfs de NASA vertrouwt op deze technologie en past de droge smering sinds jaar en dag toe in de Space Shuttles.

Eenvoudige lossing bij spuitgieten
Dicronite® is inmiddels op grote schaal in gebruik in de kunststofverwerkende industrie. De flinterdunne droge smeerlaag kent een zeer lage wrijving en sluit contaminatie uit. Deze onderscheidende voordelen komen vooral tot uiting bij het spuitgieten van plastic. Met als belangrijkste kenmerk dat niet alleen de lossing van het product probleemloos verloopt, maar ook de slijtage van matrijsdelen en uitstootpennen sterk vermindert.

Combinatie met MCP®, stroomloos nikkel en HVOF
Om de hierboven genoemde eigenschappen en de corrosiewering van het materiaal nòg verder op te schroeven, combineert CZL Tilburg Dicronite® met andere oppervlaktetechnieken als MCP®, stroomloos nikkel en HVOF. De droge smering is ook inzetbaar als co-smering in combinatie met traditionele middelen als olie en vetten.

  • dicronite1

  • dicronite2

  • dicronite3

  • dicronite4

  • dicronite5

Technische specificaties

Toepassingen
Tandwielen
Lagervlakken
Splines
Bevestigingsmaterialen
Lineaire lagers
Uitstootpennen
Matrijsdelen
Fijn mechanische onderdelen
Hoog vacuümequipement
Cleanroom-equipement

  Industrieën
Luchtvaart
Ruimtevaart
Automotive
Plastic
Machinebouw
Halfgeleider
Electronica
Optical
Medical
Farmacie
Vacuüm
Laagdikte : tot 0,5 µm
Wrijvingscoëfficiënt : 0,03
Belastbaarheid : Gelijk aan substraten
Elektrisch geleidend : Ja
Magnetisch : Nee
Uiterlijk : Antraciet
Substraten o.a. : Metalen en kunststoffen
Procestemperatuur : tot 35 ºC
Speciale normen o.a. : US-FDA approved, USP class 6,
DOD-L-8564 A Type 1, ISO-10993
Gewicht : tot 1.000 Kg.

©CZL Tilburg BV Oppervlaktetechnieken Alle rechten voorbehouden.   Website door: Epulz reclame