CZL Tilburg BV | Oppervlaktebehandelingen

CLZ Tilburg

  

Geschiedenis, heden en toekomst.

Geschiedenis: CZL is in 1978 opgericht door eigenaar Mari van Laarhoven. In het schuurtje achter zijn woonhuis begon hij met Chemisch Zwarten. Vandaar de naam CZL welke een afkorting is voor Chemisch Zwartbedrijf van Laarhoven.  Al na 2 jaar verhuist hij zijn activiteiten naar een loods in de Houtstraat, alwaar hij een zelf ontwikkelde zwartlijn in bedrijf neemt. Door de snelle groei is in 1983 ruimere huisvesting nodig. CZL vestigt zich op Industrieterrein Loven. De activiteiten worden uitgebreid met Hardchroom, MCP ® en stroomloos nikkel. CZL heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een serieuze toeleverancier . Door de aanhoudende groei is CZL opnieuw genoodzaakt tot uitbreiding. In 1992 wordt het nieuwe pand aan de Boterberg in Tilburg geopend. CZL is één van de voorlopers op het gebied van milieubewust en energiezuinig ondernemen. In 1996 beloont het provinciebestuur van Noord-Brabant het bedrijf met de Brabantse Milieuprijs, wat leidde tot een bezoek van de toenmalige Prins Willem-Alexander. In 2007 wordt een nieuw bedrijfspand in gebruik genomen, gebouwd volgens hoogste eisen op het gebied van techniek en milieu. In 2008, het jaar dat CZL 30 jaar bestaat, ontvangt het bedrijf als eerste de Tilburgse MVO-prijs.

Heden: CZL is in het bezit van het EN-9100 (AS-9100) certificaat en is trots te kunnen leveren volgens normen die in de lucht- en ruimtevaart gelden. Ook is CZL gecertificeerd volgens de ISO-14001 norm en voldoet het aan de strenge eisen die door de BRZO-regelgeving worden opgelegd. Momenteel is CZL een modern bedrijf en een grote speler op het gebied van oppervlaktebehandeling. Met de nieuwste technieken in huis,  zoals onder andere Ultra High Speed Laser Cladding, unieke lagen zoals SuNiCoat® en Blackprotect ®, en gebruikmakend van de nieuwste bewerkingsmachines ( precisieslijpen, vonkverspanen en  5 assig frezen) is CZL klaar voor de toekomst.

Toekomst: CZL heeft haar focus voor de toekomst vertaald in een missie en een visie.

Missie CZL: Met passie voor oppervlaktetechnieken het product van onze klant verbeteren.

Visie CZL: CZL stelt zich dienstbaar en klantgericht op om technische problemen voor de maakindustrie op te lossen. Wij zijn flexibel, hebben een korte en betrouwbare levertijd en leveren hoge kwaliteit. Onze passie en expertise hebben wij opgebouwd rondom oppervlaktetechnieken. Wat wij doen is het verduurzamen, herstellen, bewerken en aanmaken van de hoogwaardige producten van onze klant. Wat ons uniek maakt is het grote aantal verschillende processen en bewerkingen die wij op onze locatie hebben. Als familiebedrijf zorgen wij goed voor onze medewerkers. Wij werken veilig en hebben aandacht voor een schoon milieu.

©CZL Tilburg BV Oppervlaktetechnieken Alle rechten voorbehouden.   Website door: Epulz reclame