Project valbuizen Moerdijk 2023

HVOF ontcoaten op locatie

21 juli 2023

DEME Project (valbuizen HVOF ontcoaten en repareren)

In mei 2023 zijn we fysiek begonnen om valbuizen te ontcoaten in Moerdijk. Op de locatie Moerdijk hebben we een pand gehuurd welke voldoende hoog is en waar deze milieu gebonden activiteiten uitgevoerd mogen worden. Op deze locatie zitten nog 2 bedrijven die ook een deelreparatie uitvoeren op de buizen zodat dit logistiek zo kort mogelijk bij elkaar zit.

Deze valbuizen worden gebruikt op een schip om stenen te storten tot op een diepte van 2 km. Deze stenen worden gestort om datakabels te beschermen, voet van windmolens of boorplatforms te verankeren.

De buizen en het bijbehorende schip “Flintstone” zijn van DEME. Om op 2 km diepte steen te storten zijn de buizen in aluminium uitgevoerd voor gewichtsbesparing. Deze buizen zijn in totaal 12 meter lang en aan weerszijde is een koppeling van 1 meter (Male en Female) aangebracht. Door deze koppelingen is het mogelijk de buizen aan elkaar te koppelen.

Om slijtage/vreten van het aluminium tegen te gaan is een HVOF gespoten laag aangebracht op de koppeling. Nadat de buizen intensief gebruikt zijn zit er slijtage op de laag en dient deze gerepareerd te worden. Deze HVOF laag verwijdert CZL Tilburg en middels coldspray repareren we beschadigingen.

De “mobiele” HVOF ontcoat installatie inclusief alle veiligheids- en milieuvoorzieningen hebben we op maat voor dit project gebouwd en staat tijdelijk een aantal maanden in Moerdijk.

Wil je meer weten over HVOF en de toepassingsmogelijkheden; klik hier

Meer weten over de activiteiten van DEME: klik hier