Capaciteit rondslijpen uitgebreid met nieuwe CNC machine 1

Capaciteit rondslijpen uitgebreid met nieuwe CNC machine

06 januari 2023

Begin 2023 hebben wij een nieuwe CNC rondslijpmachine van de Zwitserse firma Kellenberger in gebruik genomen.

Het betreft een Kellenberger 100. In totaal hebben we nu zeven Kellenberger CNC rondslijpmachines en acht conventionele Kellenberger rondslijpmachines in ons bedrijf.
Voor de grotere werkstukken, (3000mm max.) hebben we nog een aantal andere topmerken rondslijpmachines in huis.

Rondslijpen passen we toe als voor- en nabewerking van oppervlaktelagen. Al dan niet geleverd incl. 3D meetrapport. Slijpen van bijvoorbeeld chroom, laser-gecladde, of HP-HVOF gespoten lagen vraagt expertise. Een expertise die wij als specialist in oppervlaktetechnieken beheersen.

Op de nieuwste Kellenberger 100 kunnen werkstukken tot Ø500x1000mm in- en uitwendig geslepen worden. De programmeerbare slijpsteenkop maakt efficiënt werken mogelijk en borgt een zeer nauwkeurige geometrie. Voor u als klant biedt dit een kwalitatief hoogwaardig en betaalbaar resultaat.

Met deze investering hebben we weer de nieuwste stand der techniek op het gebied van rondslijpen in huis, waarmee we uw producten met de grootst mogelijke zorg kunnen behandelen.
De machine uitbreiding past in de strategie van CZL Tilburg om te presteren als een professioneel modern industrieel bedrijf.

Bekijk hieronder de levering van de nieuwe machine door BMT Machine Tools, vakkundig gelost door Jan van Dam Machine transport.