images/CZL Tilburg - logo.jpgCZL Tilburg BV
Bedrijfslocatie 1056
Boterberg 30
5047 ST Tilburg NL
E-mail info@czltilburg.nl
tel. +31 (0)13 570 33 70
fax +31 (0)13 570 49 06
www.czltilburg.nl
 

LASER lassen

LASER-lassen is een lastoepassing die zich specifiek onderscheidt door de lage warmte-inbreng en zeer nauwkeurige plaatsbepaling. Dankzij zeer weinig vervorming en minimale smeltbadkrimp is het zeer goed mogelijk onderdelen in het oppervlak op te lassen en daarna na te werken. De combinatie van flexibel in te zetten machines op zowel grote als kleine producten, en een zeer ervaren team van lasspecialisten maakt dat CZL Tilburg reeds jaren een gerenommeerde partner is voor een brede markt.

Met behulp van een YAG LASER-bron wordt een klein gepulst smeltbad gecreƫerd. Er kan, afhankelijk van de toepassing, met of zonder toevoegmateriaal worden gelast. Toevoegmateriaal kan van uiteenlopende materiaalsamenstelling en draaddiameters worden gebruikt (0.2 / 0.8 mm).

Kwalificatie:
Op verzoek is CZL Tilburg in staat om intern via macro-sleeves het resultaat van een lassamenstelling te valideren. Daarnaast kan er voor procesborging een WPS (Welding Procedure Specifications) worden opgesteld. Hierin worden alle procesparameters vastgelegd. En er bestaat de mogelijkheid specifieke productlassen te laten certificeren via samenwerking met het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek).

Technische specificaties

Toepassingen

  • Het restaureren van matrijs- en stempeldelen, bijvoorbeeld bij het optreden van vliesvorming. Zonder verlies van de materiaaleigenschappen kan exact op de juiste plaats materiaal worden toegevoegd, zodat er naar de originele maatvoering hersteld kan worden.
  • Het modificeren van reeds geproduceerde delen.
  • Herstellen van geharde delen waarbij hardheid en materiaaleigenschappen in de toegevoegde las kunnen worden behouden.
  • Het pantseren en bufferen van materialen.
  • Het herstellen van verspaningfouten, ook mogelijk bij materialen zoals titanium en inconel.
  • Het duurzaam montagelassen van fragiele componenten, waarbij risico op vervorming minimaal is.
  • Gietgallen herstellen.
 

 

Machine Procesbereik (mm)
X Y Z
1x Alpha Laser 340 320 420
1x Trumpf Trulaser station 1000 1000 1000
2x Trumpf HL124P JF 520 200 400 200