HP-HVOF thermisch spuiten

Thermisch spuiten d.m.v. HVOF (High Velocity Oxygen Fuel)

Optimale weerstand tegen slijtage, corrosie of een combinatie hiervan
Het HVOF-proces is een van de vele oppervlaktebehandelingen die op de markt zijn, en behoort tot de thermische oppervlaktebehandelingen. Met behulp van dit proces is het mogelijk om corrosievaste en slijtagebestendige lagen aan te brengen in laagdiktes van enkele microns tot enige millimeters. Het op te spuiten materiaal wordt in de vorm van poeder in het HVOF-pistool gevoerd, waarbij het na neerslag een uitermate dichte laag vormt met hoge hechtsterkte en minimale poreusiteit (< 1%).
De temperatuurbelasting van het werkstuk tijdens dit proces is bijzonder laag <200°C waardoor de mechanische eigenschappen meestal niet beïnvloed worden. Door middel van dit HVOF-proces is het mogelijk om verschillende materialen op te spuiten. Het meest worden materialen toegepast om slijtageweerstand en/of corrosievastheid te verbeteren. Deze materialen bevatten daartoe wolfram- of chroomcarbides in een matrix van kobalt, chroom, nikkel of ijzer. Nabewerking van de slijtvaste lagen in de vorm van slijpen, leppen of superfinishen, vindt plaats met diamantgereedschappen. Andere laagtypes kunnen meestal conventioneel bewerkt worden.

Coatinglagen naar wens
Omdat de temperatuurbelasting van het werkstuk laag is en indien nodig zelfs onder de 80°C kan blijven, is het mogelijk een veelheid aan substraten te bedekken. Alle mogelijke metalen zoals brons, staal, aluminium, RVS, enz. zelfs kunststoffen! Ook is het mogelijk om combinatielagen aan te brengen zoals hardmetaal op RVS of combinaties van gespoten lagen met daarop een galvanische laag. Al deze mogelijke combinaties van lagen of enkele lagen worden zowel bij nieuwbouw als bij reparatie toegepast. Het is zelfs mogelijk om met een vullaag te repareren, daarna de oorspronkelijke afmeting of profiel aan te brengen en vervolgens een slijtvaste laag aan te brengen waardoor een gerepareerd deel beter zal presteren dan het origineel!

Optimale kwaliteit in aanbrengen en bewerken
CZL Tilburg heeft de beschikking over de meest moderne HVOF-installatie waarbij door het gebruik van een waterstof gestabiliseerd pistool over een zeer breed bereik de eigenschappen gevarieerd kunnen worden. Dit houdt voor de gebruiker in dat wij een brede sortering op te spuiten lagen aan kunnen bieden. Bovendien hebben wij laboratoriumfaciliteiten (hardheid, structuur, beeldanalyse) in huis, waardoor wij een nieuw of onbekend laagtype uitermate snel kunnen ontwikkelen om de beste balans tussen de mogelijke laageigenschappen te kunnen vastleggen.

Wij hebben uitermate kundig personeel, de noodzakelijke machines en materialen in huis die nodig zijn om de opgebrachte lagen optimaal te kunnen bewerken.

C-CJS principle

  • _dsc2809

  • czl_hvof_01

  • czl_hvof_02

  • czl_hvof_naslijp_rgb

  • dsc_0029hvof

Technische specificaties

Toepassingen
Pompassen
Seals en O-ring afdichtingen
Extrusieschroeven
Slijtagedelen
Glasgoten
Schroefassen
Afstroopvingers
Transportrollen
Bakplaten
Sleeves
Wearringen
Landingsgestelcomponenten
Gas-, stoom turbinedelen
Turbineschoepen
Glij- en Rotatiedelen
  Industrieën
Pompenindustrie
Electriciteitcentrales
Gas/Olie Turbines
Procesindustrie, Raffinaderijen
Kunststofverwerkende industrie
Electrotechnische industrie
Staalindustrie
Luchtvaart
Machinebouw
Glasindustrie
Automobiel industrie
Scheepvaart
Papierindustrie
Huishoudelijk
Laagdikte : 25-5.000 µm*
Hardheid : 300 -  1.500 HV
Corrosiebescherming : Zeer goed*
Slijtvastheid : Extreem hoog*
Substraten o.a. : Alle metalen
Procestemperatuur : 80 - 200 ºC
Speciale normen o.a. : AMS 2447
Gewicht : tot 3.000 Kg
Laagtype(n) : WC Co / WC Co Cr / CrC Cr Ni / Fe Cr Ni
* Afhankelijk van type laag

Gerelateerde items

©CZL Tilburg BV Oppervlaktetechnieken Alle rechten voorbehouden.   Website door: Epulz reclame