Hardverchromen

Een beproefde techniek om oppervlakken te verduurzamen en componenten te repareren. Hardchroomlagen, welke in de markt ook worden aangeduid als technisch chroom, worden door middel van een galvanisch proces aangebracht. Deze chroomlagen kenmerken zich door hun superieure slijtvastheid, corrosiewering, anti-stick en lage wrijvingscoëfficiënt. CZL Tilburg, met meer dan 30 jaar kennis en ervaring, is dé specialist op het gebied van hardverchromen en brengt de lagen zowel inwendig als uitwendig aan op de meest complexe delen en substraten. De processen van CZL Tilburg voldoen aan de meest strenge eisen waaronder luchtvaartnormen en worden periodiek getest op hardheid, corrosiebestendigheid en waterstofbrosheid. Door de lage procestemperatuur (< 60ºC) is de kans op vervorming van complexe componenten uitgesloten en kunnen ook geharde onderdelen, mits goed ontlaten, zonder risico worden behandeld.

Maatchroom
CZL Tilburg kan afhankelijk van laagdikte en vormgeving de chroomlagen maatvast aanbrengen. Dit heeft als voordeel dat nabewerken overbodig is waardoor kosten worden gereduceerd en doorlooptijden verkort.

Overmaats verchromen en naslijpen
Hardchroom is een galvanisch proces waardoor randopbouw kan optreden die niet is toegestaan. Indien de geëiste laagdikte niet op maat kan worden aangebracht, kan CZL Tilburg de laag met overmaat aanbrengen en indien wenselijk op maat naslijpen.

Duplex (stroomloos) nikkel-chroom
Wanneer de eisen op het gebied van corrosiewering extreem hoog liggen biedt CZL Tilburg een duplex nikkel-chroomlaag aan. Als corrosiewerende laag wordt een maatvaste stroomloos nikkellaag aangebracht met een slijtvaste chroomlaag als finish.

Sulfamaatnikkel-chroom
Door middel van het aanbrengen van een speciale sulfamaatnikkellaag kan corrosiebestendigheid worden gewaarborgd tot in de meest extreme omstandigheden. Het sulfamaatnikkel is een galvanische spanningsarme nikkellaag die, afhankelijk van de applicatie, kan worden toegepast als onderlaag bij hard-chroomlagen, HVOF-lagen of als zelfstandige deklaag.

Reparatie technisch hoogwaardige componenten one-stop-shopping
Hardchroomlagen kunnen tot aanzienlijke laagdiktes worden aangebracht op de meest uiteenlopende substraten waaronder aluminium en superlegeringen als inconell en monel.
Hierdoor is deze techniek bij uitstek geschikt om versleten of beschadigde onderdelen te herstellen binnen de oorspronkelijke maatvoering.
CZL Tilburg beheerst als geen ander de kunst van het repareren van uw kostbare onderdelen. Alle bewerkingen zowel galvanisch als mechanisch worden op één locatie uitgevoerd door een team van specialisten met de meest moderne installaties en machines.

  • czl tilburg - lange-as-hardchroom

  • czl_reparatie_gat

  • hardchroom-2

  • hardchroom-4

  • hc_01

  • hc_07

Technische specificaties

Toepassingen
Zuigerstangen
Walsen
Cilinderloopvlakken
Lagervlakken
Tandwielen
Lagers
Compressordelen
Geleidingen
Matrijzen
Persen
Mixers
Krukassen
Pompen
Reparatie en revisie
  Industrieën
Hydraulica
Algemene machinebouw
Maritiem
Luchtvaart en ruimtevaart
Medical en farmacie
Automotive
Petrochemie
Halfgeleider
Kunststofindustrie
Spuitgietindustrie
Textiel
Voeding
Off-shore
Landbouw en tuinbouw
Laagdikte : tot 1000 µm
Hardheid : 800 - 1100 HV
Slijtvastheid : Excellent
Corrosiebescherming : Goed tot zeer goed
Wrijvingscoëfficiënt : Chroom op staal 0,16
Trekvastheid : 98 - 390 Mpa
Magnetisch : Nee
Drukspanning : 0
Trekspanning : Meer dan 1100 N/mm²
Maatchroom : tot 50 µm
Substraten o.a. : Staal, gietijzer, aluminium, koper, messing, brons, inconell, monel
Procestemperatuur : tot 60 ºC
Speciale normen o.a. : AMS 2406 - QQC-320
Gewicht : tot 5.000 Kg.

©CZL Tilburg BV Oppervlaktetechnieken Alle rechten voorbehouden.   Website door: Epulz reclame