Actueel

Europees primeur: eerste ultra high speed LASER cladding productiesysteem

Trots! Dat zijn we op onze investering: een nieuwe Hornet ultra high speed LASER cladding systeem. Bij CZL Tilburg is in september 2016 het eerste ultra high speed systeem geïnstalleerd dat voor commercieel loonwerk in Europa beschikbaar is.

De techniek is ontwikkeld door Fraunhofer-Institute for Laser Technology in Aken. Het systeem is geschikt voor het aanbrengen van slijtage-, corrosiebestendige- of reparatielagen. De temperatuurinbreng is daarbij minimaal. CZL Tilburg kan lagen aanbrengen op basis van nikkel, ijzer, titaan en kobalt.

Voordeel van deze lagen zijn dat ze dun zijn aan te brengen, eenvoudig versmelten (metallisch verbonden met werkstuk) en corrosiebestendig en stootvast zijn. Door de vele instelmogelijkheden van de installatie kan het proces en laagtype specifiek op de toepassing afgestemd worden. De laagdikte kan, afhankelijk van het gekozen laagtype, variëren van 50 µm tot 300 µm per passage. De techniek is een goed alternatief voor hardchroom.

Vanzelfsprekend spelen vorm en geometrie een rol bij het mogelijk aan kunnen brengen van een metaallaag middels LASER cladding. Hier ligt juist de sterkte van CZL Tilburg. Waar anderen tegen grenzen aanlopen, begint voor ons de uitdaging.

LASER cladding systeem CZL Tilburg LR

Neem voor meer informatie over deze bijzondere oppervlaktebehandeling met buitengewone mogelijkheden contact op met Arthur Hendriks, telefoon 013-5703370 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

©CZL Tilburg BV Oppervlaktetechnieken Alle rechten voorbehouden.   Website door: Epulz reclame