Actueel

CZL Tilburg wint MVO-Prijs 2008

Persbericht:
CZL Tilburg BV wint MVO-prijs Tilburg 2008

Tilburg, 23 oktober 2008

CZL Tilburg BV is uitgeroepen tot winnaar van de MVO-prijs Tilburg 2008. Hedenmiddag vond in het Willem II stadion tijdens de Regio Business Dagen de uitreiking plaats van de eerste Tilburgse prijs voor de beste maatschappelijk verantwoorde onderneming.
Andere genomineerden waren ‘International Tape Company BV, team Cartoseal' en ‘Verbouwshop'. Van de aangemelde kandidaten bleven onlangs na een publieke jurering nog drie ondernemingen over. De vakjury prees alle drie de finalisten en noemde ze allen goede voorbeelden voor alle Tilburgse ondernemers. Over CZL Tilburg zei de jury dat het bedrijf zich onderscheidt door in een moeilijke markt (business-to-business) met betrokken personeel in te zetten op milieuwinst door het bieden van nieuwe oplossingen aan de klanten. Daarnaast was de jury onder de indruk van de extra informatie die medewerkers van CZL Tilburg tijdens een bedrijfsbezoek aan de jury overhandigden. Hieruit bleek onder meer de grote betrokkenheid van de medewerkers bij het bedrijf. De vakjury bestond uit Gerard de Groot, directeur Instituut voor Ontwikkelingsvraagstukken van de Universiteit van Tilburg, Loet Visschers, Hoofd programma management Provincie Brabant, en Sjef Langeveld, voormalig directeur van Both ENDS, organisatie voor duurzame ontwikkeling.

Prijsuitreiking
De bekendmaking van de Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO-)prijs Tilburg 2008 vond plaats op donderdag 23 oktober jongstleden in het Willem II stadion tijdens de Regio Business Dagen. Voorafgaand aan de prijsuitreiking gaven Anne-Marie Rakhorst (zakenvrouw van het jaar 2000) en wethouder Moorman de meerwaarde aan van verantwoord ondernemerschap. De prijs, gemaakt door kunstenaar Guus Voermans, werd uitgereikt door wethouder Marieke Moorman.

Achtergrondinformatie
Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen stemmen ondernemers hun bedrijfsvoering af op klimaat, samenleving en milieu. COS Brabant en de gemeente Tilburg willen dergelijk ondernemen binnen Tilburg stimuleren en hebben daarom de MVO-prijs in het leven geroepen. De MVO-prijs mikt op bedrijven die kunnen laten zien dat duurzame winst voor milieu en maatschappij, en bedrijfseconomische resultaten elkaar versterken (de winnende combinatie van People, Planet, Profit). De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt, waarbij zowel kleine als grote bedrijven mee kunnen dingen.Op de website www.mvoprijs.nl vindt u informatie over andere deelnemers en tips met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook kunt u daar de criteria vinden voor deelname, zodat u in 2010 wellicht zelf mee kunt doen! N.B. Bedrijven die (nog) meer maatschappelijk verantwoord willen opereren, kunnen bij de gemeente Tilburg aankloppen voor een stimuleringsbudget. Surf naar www.tilburg.nl/ (ondernemen) voor meer informatie. Voor algemene informatie over MVO en ketenverantwoordelijkheid kunt u ook terecht bij COS Brabant. Voor meer informatie: kijk op www.mvoprijs.nl.

Winnaar MVO 2008

 

Tini van Laarhoven (links), algemeen directeur van CZL Tilburg BV, winnaar van de MVO-prijs Tilburg 2008, samen met Gerard de Groot (jurylid) en Marieke Moorman (wethouder gemeente Tilburg).


(Foto: COS Brabant)

©CZL Tilburg BV Oppervlaktetechnieken Alle rechten voorbehouden.   Website door: Epulz reclame