Actueel

CZL Tilburg bv neemt Galvano-Technisch bedrijf Mikron B.V. over

Frank Heijnen (Mikron) en Henk Berends (CZL Tilburg)

Frank Heijnen (Mikron) en Henk Berends (CZL Tilburg)

“Oude liefde roest niet “. Deze spreuk geldt ook voor Mari van Laarhoven, oprichter en eigenaar van CZL Tilburg BV.

Per 1 april 2019 namelijk neemt CZL Tilburg BV de activiteiten over van Galvano-Technisch Bedrijf  Mikron B.V uit Tilburg. Vanaf deze datum zullen die activiteiten, welke eerst plaatsvonden aan de Jules Verneweg 10 te Tilburg, verhuizen naar het adres  Kranenberg 5 te Tilburg (Industrieterrein Vossenberg I)  .

In 1978 was Mari van Laarhoven werkzaam bij Mikron BV. Zijn reeds aanwezige vakkennis omtrent het chroomproces heeft hij hier in die tijd overgedragen en hij kreeg destijds alle medewerking om een eigen bedrijf op te starten: CZL Tilburg BV. Door nu de activiteiten van Mikron BV over te nemen, kan je stellen dat de cirkel rond is.

CZLTilburg BV is onder andere gespecialiseerd in technische hardchroomlagen voor de algehele maakindustrie en RMO. Daar waar Mikron BV zich gespecialiseerd heeft in met name de hydraulische industrie. Eenzelfde werkgebied maar in een heel ander werkveld.  Door deze twee bedrijven samen te voegen zullen ze beiden in staat zijn om hun klanten nog beter te kunnen bedienen. Daar waar CZL Tilburg BV  gespecialiseerd is in het naslijpen van de hardchroomlagen, is de specialistische kennis van Mikron BV in het bandschuren een zeer welkome aanvulling in het dienstenpakket.

Het doel is onze klanten de zorg zoveel mogelijk uit handen te nemen, aldus Henk Berends, Managing Director CZL Tilburg BV. Daarbij staan dienstbaarheid, klantgerichtheid, veiligheid, vakmanschap, transparantie, continuïteit en vertrouwen hoog in het vaandel. Door de synergie van deze overname kunnen we de markt en onze gezamenlijke klanten nog beter van dienst zijn en onze service verder uitbouwen.

Europees primeur: eerste ultra high speed LASER cladding productiesysteem

Trots! Dat zijn we op onze investering: een nieuwe Hornet ultra high speed LASER cladding systeem. Bij CZL Tilburg is in september 2016 het eerste ultra high speed systeem geïnstalleerd dat voor commercieel loonwerk in Europa beschikbaar is.

De techniek is ontwikkeld door Fraunhofer-Institute for Laser Technology in Aken. Het systeem is geschikt voor het aanbrengen van slijtage-, corrosiebestendige- of reparatielagen. De temperatuurinbreng is daarbij minimaal. CZL Tilburg kan lagen aanbrengen op basis van nikkel, ijzer, titaan en kobalt.

Voordeel van deze lagen zijn dat ze dun zijn aan te brengen, eenvoudig versmelten (metallisch verbonden met werkstuk) en corrosiebestendig en stootvast zijn. Door de vele instelmogelijkheden van de installatie kan het proces en laagtype specifiek op de toepassing afgestemd worden. De laagdikte kan, afhankelijk van het gekozen laagtype, variëren van 50 µm tot 300 µm per passage. De techniek is een goed alternatief voor hardchroom.

Vanzelfsprekend spelen vorm en geometrie een rol bij het mogelijk aan kunnen brengen van een metaallaag middels LASER cladding. Hier ligt juist de sterkte van CZL Tilburg. Waar anderen tegen grenzen aanlopen, begint voor ons de uitdaging.

LASER cladding systeem CZL Tilburg LR

Neem voor meer informatie over deze bijzondere oppervlaktebehandeling met buitengewone mogelijkheden contact op met Arthur Hendriks, telefoon 013-5703370 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

CZL Tilburg behaalt ISO-14001 certificaat

CZL Tilburg kan trots melden dat haar milieumanagementsysteem voldoet aan de eisen van de norm NEN-EN ISO 14001:2015. In augustus 2016 hebben we dit certificaat behaald. Hier kunt u het certificaat downloaden.

ISO 14001

Waarschuwing waterstofbrosheid

Galvanische en chemische processen kunnen tijdens de deelprocessen waterstof genereren. Bij gehard staal (>36HRC) en staal met een hoge treksterkte (>1100MPa) ontstaat hierdoor een risico op waterstofbrosheid. Om dit risico te minimaliseren kan, direct na de oppervlaktebehandeling, een warmtebehandeling worden uitgevoerd om het waterstof uit te drijven. Indien u proceskritische onderdelen en/of onderdelen met een veiligheidsrisico bij CZL Tilburg ter behandeling aanbiedt, adviseren wij u om deze warmtebehandeling te laten uitvoeren.

Met CZL Tilburg dient dan in overleg te worden getreden over de temperatuur en tijdsduur van de warmtebehandeling. Door reeds in de ontwerpfase, samen met onze proces engineers, een selectie te maken op basis van materiaal en oppervlaktebehandeling kan onnodige schade voorkomen worden.

©CZL Tilburg BV Oppervlaktetechnieken Alle rechten voorbehouden.   Website door: Epulz reclame