Actueel

Europees primeur: eerste ultra high speed LASER cladding productiesysteem

Trots! Dat zijn we op onze investering: een nieuwe Hornet ultra high speed LASER cladding systeem. Bij CZL Tilburg is in september 2016 het eerste ultra high speed systeem geïnstalleerd dat voor commercieel loonwerk in Europa beschikbaar is.

De techniek is ontwikkeld door Fraunhofer-Institute for Laser Technology in Aken. Het systeem is geschikt voor het aanbrengen van slijtage-, corrosiebestendige- of reparatielagen. De temperatuurinbreng is daarbij minimaal. CZL Tilburg kan lagen aanbrengen op basis van nikkel, ijzer, titaan en kobalt.

Voordeel van deze lagen zijn dat ze dun zijn aan te brengen, eenvoudig versmelten (metallisch verbonden met werkstuk) en corrosiebestendig en stootvast zijn. Door de vele instelmogelijkheden van de installatie kan het proces en laagtype specifiek op de toepassing afgestemd worden. De laagdikte kan, afhankelijk van het gekozen laagtype, variëren van 50 µm tot 300 µm per passage. De techniek is een goed alternatief voor hardchroom.

Vanzelfsprekend spelen vorm en geometrie een rol bij het mogelijk aan kunnen brengen van een metaallaag middels LASER cladding. Hier ligt juist de sterkte van CZL Tilburg. Waar anderen tegen grenzen aanlopen, begint voor ons de uitdaging.

LASER cladding systeem CZL Tilburg LR

Neem voor meer informatie over deze bijzondere oppervlaktebehandeling met buitengewone mogelijkheden contact op met Arthur Hendriks, telefoon 013-5703370 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Autorisatie toepassing hardchroom 7 jaar verlengd

ECHA’s RAC (Risk Assessment) en SEAC (Socio-Economic Analysis) commisies hebben de toepassing van hardchroomlagen met 7 jaar verlengd. Meer informatie hierover treft u hier aan.

CZL Tilburg behaalt ISO-14001 certificaat

CZL Tilburg kan trots melden dat haar milieumanagementsysteem voldoet aan de eisen van de norm NEN-EN ISO 14001:2015. In augustus 2016 hebben we dit certificaat behaald. Hier kunt u het certificaat downloaden.

ISO 14001

Waarschuwing waterstofbrosheid

Galvanische en chemische processen kunnen tijdens de deelprocessen waterstof genereren. Bij gehard staal (>36HRC) en staal met een hoge treksterkte (>1100MPa) ontstaat hierdoor een risico op waterstofbrosheid. Om dit risico te minimaliseren kan, direct na de oppervlaktebehandeling, een warmtebehandeling worden uitgevoerd om het waterstof uit te drijven. Indien u proceskritische onderdelen en/of onderdelen met een veiligheidsrisico bij CZL Tilburg ter behandeling aanbiedt, adviseren wij u om deze warmtebehandeling te laten uitvoeren.

Met CZL Tilburg dient dan in overleg te worden getreden over de temperatuur en tijdsduur van de warmtebehandeling. Door reeds in de ontwerpfase, samen met onze proces engineers, een selectie te maken op basis van materiaal en oppervlaktebehandeling kan onnodige schade voorkomen worden.

©CZL Tilburg BV Oppervlaktetechnieken Alle rechten voorbehouden.   Website door: Epulz reclame